Participate Translate Blank profile picture

Vara culturală în Sibiu

Published on

Bucharest

După concertul lui Julio Iglesias sau cel jazz al trupei poloneze Piotr Wotjtasik Band, Sibiul îşi contiună seria de evenimente europene, nu doar muzicale, şi în luna august.

Nu mai puţin de 312 evenimente, printre care conferinţe, expoziţii, concerte, piese de teatru sau activităţi gastronomice aşteaptă pe străzile sale medievale, vizita a sute de turişti dornici să descopere din misterele Capitalei Culturale Europene din acest an. Pictură şi numismatică, interculturalitate şi tradiţionalism, acestea sunt câteva din conceptele pe care le înfăţisează expoziţia ''Modelul Brukenthal'', desfăşurată în

Palatul ce poartă acelaşi nume, o impresionantă clădire în stil baroc cu influenţe neoclasice care găzduieşte actualmente cel mai vechi muzeu de artă din România. Dar turiştii se vor putea delecta, de asemenea, degustând din mâncărurile tradiţionale româneşti pe acorduri folclorice, în cadrul serilor de artă culinară.

Pe lângă aceasta, biserica fortificată din Cisnădie , parte a patrimoniului UNESCO, continuă seria expoziţiilor de artă biblică, după Salvador Dalí şi Gustave Doré, cu cea a maeştrilor Marc Chagall şi Gottfried Engelmann, părintele litografiei franceze. O bună ocazie de a descoperi latura surealista a litografiilor, intrând în lumea simbolismului cubist. În plus, Sibiul (Hermannstadt, în germană) poate fi un bun punct de plecare pentru vizitarea altor oraşe din apropiere, precum Sighişoara, Alba Iulia, Braşov sau a satelor pitoreşti din jur, prin deja numeroasele oferte de turism rural.