Participate Translate Blank profile picture
Image for Cafébabel Istanbul'a hoşgeldiniz!

Cafébabel Istanbul'a hoşgeldiniz!

Published on

Istanbul

İki hafta önce, Cafébabel Istanbul, Facebook duvarınızda 15 Ekim’den itibaren size kritik ve önemli bilgiler sunacağını bildirmiş ve sözünü vermişti. Uzun süredir beklediğimiz “şehir bloğu” bebeğimiz bugün sonunda dünyaya gözlerini açtı. Peki, Cafébabel Istanbul tam anlamıyla ne demek oluyor? Bu Proje nasıl ve neden yaratıldı?

Cafébabel gençler tarafından yazılan ve yine gençlere yönelik olan aktif katılımlı bir online dergidir. İlk kez 2001 yılında 12 farklı ülkeden katılımcılarla oluşturulan bir grup Erasmus öğrencisi tarafından yayına başladı. “The tower of Babel (Kargaşanın Kalesi), Babylon (Babil), ve Cafebabel: mantıklı bir çağrışım değil mi? Bu gençlik oluşumunun bir sonraki adımı, hali hazırda 6 dilde yayın yapan (Fransızca, İnglizce, Almanca, İspanyolca, Italyanca, Lehçe) Cafebabel’in sınırlarını genişletmek ve Türkçe versiyonunu yayınlamayı başlatmaktır. Türkçe, İngilizce ve Fransızca makalelerle “şehir bloğumuzun” devamlı olarak aktif olmasını ve canlılığının korunmasını amaçlıyoruz.

3 FARKLI DİL, 4 KATEGORİ

“Şehir Bloğumuz” dört kategoriden meydana geliyor; [İş Bilenin, Kılıç Kuşananın] kategorisi size İstanbul’daki gündelik hayatın akışına nasıl ayak uydurmanız gerektiğini ve bu akışta nasıl hayatta kalmanızı sağlayacak ve ihtiyacınızın olabileceği yeterlilik bilgisini size sunacak ve bu konularda sizi aydınlatmayı hedefleyecektir. Örneğin, İstanbul’un büyük metropol caddeleri arasında ayakkabınızı boyamakta size direten adamdan nasıl uzaklaşılması gerektiğinin ipuçlarını veya sadece bir lira ile İstanbul’da nasıl geçinip gidebileceğinizin tüyoları, ulaşacağınız bilgiler arasında olacak. Bir diğer kategori olan [Mike Senin İçin Deniyor] size İstanbul’un vahşi hayatını tanıtacak ve Mike’in tüm seyahat ve gezilerini onun instagram hesabından takip edebilme imkânını sağlayacak. Bu hesapta Mike, sizinle bu vahşi ormanın kralı olabilmenin yollarını paylaşacak.

Bir başka kategorimiz [Aydınlatıyoruz] daha çok normal hayat tarzının dışında olup, başyazının sahip olacağı aydınlanmaya bağlı olarak, size güncel olaylar hakkında bilgiler sağlamanın yanı sıra tarihi ve kültürel etki ve gerçekleri tanıtmayı hedefleyecek. Bu kategoride Tarkan’ın neden tüm Avrupa’ya öpücükler (mucuklar) gönderdiğini anlayacağınız yazılar bulacaksınız. Bu konuda söz veriyoruz! Son olarak, [İstanbul’un renkleri] kategorisi size, bu denli ve çeşitli insan mozaiklerinden oluşan İstanbul’un bireylerini sanal bir galeri halinde sizde önsezi oluşturacak şekilde tanıtacak ve şehri tüm güzellikleriyle keşfetmenize imkan sağlayacaktır.

TAKIM SİZİ DE DAVET EDİYOR!

Cafébabel İstanbul, İstanbul’un kaotik, karmaşık bir parçası ve bu yapıyı aynı derecede içinde barındırıyor. Peki, neden bizim gönüllülerden oluşan takımımız böyle bir girişimi başlattı?

Bu kesinlikle Laurence’ın bir hatası diyebiliriz. Kendisi gazetecilik geçmişine ve tecrübesine sahip Belçikalı bir sürgün!

Bir gün kalktı ve artık on parmağını birden kullanacağı bir işi yapıp yapamayacağını merakla sorguladı. Ve işte, Cafébabel İstanbul şehir bloğunun temeli böylece atılmış oldu. Bu temel, aynı zamanda yayının eski versiyonun destekçileri ve katkı sağlayıcıları olan Cansu ve Uğur tarafından beslenmişti. Yine, bu küçük takım, yakın zamanda son derece enerji dolu ve motivasyon sahibi Alexandre, Charlotte, Claire, Fatih, Karaca, Marine, Murat, Oğuzhan, Okan, Pierre, Puck ve Quentin gibi genç ve dinamik bireylerin katılımıyla çoğaldı.

Cafébabel’in sınırları hala genişlemeye devam ediyor. Sadece tek bir şart ile: Çilekleri seviniz! Öyleyse sen de istekli ol ve bizim bu soylu amacımıza katıl!